Carmen Alona Shuilian este membru fondator al Academiei de Arte Asiatice – Artasia. Are o experiență de peste 16 ani în studiul și în practica artelor asiatice pentru sănătate, modelare, educație corporală și psihoemoțională.

Din anul 2004 studiază în China cu profesori și cercetători de la Universitățile de Educație Fizică și Sport din Beijing și Shanghai, dar și cu maeștrii de la academiile de științe tradiționale: Taijiquan, Daoyin-Qigong, Medicina Tradițională Chineză, Taiyin-Arta Modelării Feminine și alte domenii care țin de cultura și spiritualitatea chineză.

Călătoriile în China continuă! În fiecare an, timp de câteva luni, studiul și practica în acele locuri îi îmbogățesc experiența personală și metodele prin care poate să le ofere celor interesați o viziune sănătoasă asupra vieții!

Acum mai multi ani am inceput sa calatoresc in China, fiindca descoperisem Taijiquan-ul si doream sa aprofundez aceasta practica, pentru a intelege radacina, viziunea si principiile acestei stravechi forme de miscare, care contine in sine arta creatiei, manifestarii si unitatii lumii sau a Universului in care traim.

De-a lungul anilor, pe langa Taijiquan, am studiat si alte forme de practica, anume Wushu, Daoyin-Qigong, dans, am studiat de asemenea despre traditia chineza, dar si despre alte arte asiatice.

Cel mai important lucru insa, care se pare ca imi defineste existenta, e ca m-am indreptat treptat catre o practica feminina, odata ce am inceput sa inteleg jocul complex si diferentele intre cele doua aspecte contrarii yin-yang, respectiv femeie-barbat.

Astfel, din dorinta de a ma descoperi ca femeie, dar si pentru armonia cu cealalta jumatate, barbatul, am inceput sa studiez, sa observ, mai ales sa experimentez si in prezent continui acest lucru in cadrul pe care l-am creat.

Asa a aparut in Romania Taiyin-Arta Modelarii Feminine!

Multumesc maestrilor si profesorilor mei, care m-au ajutat sa gasesc cheia implinirii propriului destin si ma indruma in continuare cu iubire si incredere:

  • Zhong Dao Lin (Mircea Radu Terek) primul meu profesor din Romania, cel care mi-a vorbit pentru prima oara de Taiyin, totodata cel care mi-a deschis drumul catre invatatura din China.
  • Yang Song Quan, pe care eu il denumesc “Marele Maestru al Qi-ului”, cel care in cautarile mele mi-a deschis cea mai importanta pagina a vietii
  • Yuan Xiu Gang, maestrul din legendarul loc numit Wudangshan, de la care am invatat importanta naturaletii in exprimarea mea ca femeie, aspect de baza in practica Taiyin.
  • Zhang Guan De, unul din cei mai mari maestri ai Chinei, care m-a invatat ca taina intelepciunii este timpul.
  • Zhu Dong, un adevarat om de stiinta al practicilor chinezesti, de la care am invatat cum sa gasesc armonia intre legendar si modern
  • Vydia, o deosebita maestra indianca de origine franceza, de la care am invatat ca perfectiunea inseamna s-o iei de la capat de foarte multe ori
  • Li Li, o tanara dansatoare, care m-a initiat in misterul limbajului corporal feminin
  • Zhang Rui, o alta tanara dansatoare, care a contribuit la educatia mea in Taiyin prin dans.