Relaxare, gratie, finete – dans chinezesc!

Miscarile lente si gratioase, accesoriile diverse (evantai, esarfe, maneci lungi, etc) te vor ajuta sa iti dezvolti creativitatea in miscare, sa iti corectezi tinuta si sa intri intr-o stare placuta de relaxare.

Danul chinezesc se adreseaza acelor femei care doresc sa isi trezeasca, iar mai apoi sa exprime in atitudinea si actiunile lor de zi cu zi eleganta, rafinament, gratie, distinctie, dar si intelegere, elevare, forta interioara specifica.

Dansul clasic chinezesc este o combinatie de miscari elegante (asemanatoare intrucatva baletului, dar in sine principiile sunt foarte diferite) cu elemente inspirate din practicile chinezesti pentru corp si spirit: Wushu (arte martiale), Taijiquan si Qigong.

Astfel principiul de baza este acelasi ca si in aceste practici – corpul se misca unitar, are un singur centru si se exprima cand intr-un ritm mai lent, relaxat (yin), cand intr-unul mai dinamic (yang).

Respiratia este un element esential; pe tot parcursul dansului se urmareste alternanta dintre expiratie (asociata cu relaxarea) si inspiratie (asociata cu extinderea energiei in tot corpul si punctarea elegantei posturii)

Astfel apare un echilibru interior, centrare si un control foarte bun al corpului fizic in miscare, de asemenea rezistenta prin folosirea adecvata a respiratiei.