In trecut, dansul era inclus in educatia femeilor, inca de la varste fragede, nu doar pentru frumusetea si gratia acestei arte, ci si ca o practica de cultivare a corpului si a interiorului, intr-un mod specific feminin.

In acele vremuri, pentru femei era perfect natural sa exprime prin dans si limbaj corporal: frumusete, gratie, naturalete, putere, adevar, aspiratie catre Divinitate.

Exersarea limbajului corporal le permitea mai tarziu sa isi dezvaluie firesc frumusetea interiorului, adevarata frumusete feminina.

In schimb, in prezent femeia s-a indepartat  si continua sa se indeparteze tot mai mult de natura ei originara.  Acele roluri pe care le jucam nu ne ofera posibilitatea de a ne descoperi ca femei, de a  ne dezvolta anumite calitati interioare, de a experimenta, de a  cunoaste  aspecte din ce in ce mai profunde ale fiintei  noastre. Taiyin, prin numeroasele sale aplicatii practice, si in special prin dans, ofera femeilor aceasta posibilitate. Intr-un cadru adecvat putem  astfel sa ne descoperim:  gratia, rafinamentul, senzualitatea, instinctualitatea, naturaletea, spontaneitatea, forta interioara, capacitatea de daruire, etc.

In viziunea Taiyin a dansa e mai mult decat a ne ne misca oricum in ritmul muzicii, este o combinatie intre a ne lasa libere si a fi atente la ce se dezvaluie prin exprimarea corpului sau la ce transmitem in exterior prin limbaj corporal. Astfel dansul presupune atat exprimare libera cat si modelare interioara.

De aceea dansul nu ar trebui sa lipseasca din viata niciunei femei!