Exersarea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschiilor: 19.04 – 07.06, miercuri 18:30 – 19:30

Daoyin – gimnastica traditionala chineza pentru sanatate si longevitate!

Sistemul Daoyin – Qigong are la baza principiile din Medicina Traditionala Chineza (MTC) si ca scop redobandirea sanatatii prin eliminarea blocajelor si a dezechilibrelor, cauza reala si profunda a oricari boli (conform MTC).

Daoyin – Qigong are urmatoarele caracteristici: miscarile sunt lente, armonioase, se coreleaza cu respiratia si focalizarea atentiei, toate realizate intr-o stare de calm si liniste.

Miscarile cuprind: intinderi, deschideri si inchideri ale corpului, aplecari, ridicari pe varfuri, contractari si relaxari succesive, automasaje ale unor zone si puncte energetice prin presare, lovire,  torsionare etc.

Poate fi practicat la orice varsta!

MODUL: Exersarea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschiilor

Un corp fizic sanatos trebuie sa exprime suplete, sa aiba o tinuta corecta, un anumit grad de mobilitate si putere. Pentru toate acestea un element cheie este o buna sanatate a Articulatiilor, Tendoanelor, Oaselor si Muschilor.

Odata cu varsta oasele se taseaza si omul scade in inaltime, totodata tendoanele si articulatiile se rigidizeaza, iar muschii isi pierd din masa si vitalitate. Sunt semnele evidente ale declinului starii de sanatate si tinerete.

Un vechi proverb chinez spune: “Daca iti lungesti tendoanele cu 1 cm este echivalent cu a-ti adauga 10 ani la durata vietii”

Conform Medicinii Traditionale Chineze, energia splinei hraneste muschii; ficatul controleaza tendoanele; oasele sunt in legatura cu energia rinichilor. In secventa pe care v-o propunem in acest modul, sunt exersate atat aspectele externe (ce tin de corpul fizic: mushii, oasele, tendoanele si articulatile) prin miscari specifice de rotire, intindere, presare, torsiune, lovire, dar si aspectele ce tin de structura energetica (meridiane, zone si puncte energetice din MTC). Astfel se actioneaza si asupra organelor interne (in sensul imbunatatiri functionarii acestora pentru a sustine sanatatea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschilor).

Din continut:

  • Exersarea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschiilor
  • Elemente teoretice de Medicina Traditionala Chineza
  • Secventa celor 13 intinderi
  • Cele 5 minute pentru longevitate

Exersarea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschiilor, miercuri

Program: 

  • miercuri, 18:30 – 19:30

Perioada:

  • 19.04 – 07.06, (8 sedinte)

Pret: 

  • 240 lei

*participarea se realizeaza pe baza inscrierii telefonice sau prin e-mail si achitarii modulului pana la data de 18 aprilie

Locatie:

  • Sala Timpuri Noi: Str. Verzisori, nr. 17, et. 1, (interfon Artasia), Bucuresti

Detalii si inscrieri:

0720 722 153

academy@artasia.ro