Daoyin – Gimnastica Taoista

Conform teoriei celor cinci elemente,  Medicina Traditionala Chineza (MTC) asociaza Splina, Stomacul si Pancreasul elementului Pamant.

Splina si Pancreasul sunt vazute in MTC ca fiind interconectate, din acest motiv vom mentiona doar Splina intelegand totusi prin aceasta ansamblul format din Splina si Pancreas.

Ele au asociate meridianul Splina (Zu2 Tai4 Yin1) care este un meridian Yin ce urca de la degetul mare al piciorului, pe partea interna a gambei si coapsei, apoi pe partea laterala a trunchiului si se termina mai jos de umar, la jumatatea toracelui.

Stomacul are asociat meridianul Stomac (Zu2 Yang2Ming2) care este un meridian Yang ce coboara de sub ochi, de-a lungul trunchiului, paralel cu linia mediana (meridianul Ren Mai), apoi de-a lungul piciorului prin partea din fata si se termina la degetul al doilea de la picior.

Splina si Stomacul  sunt in polaritate Yin-Yang, Splina fiind organ Zhang ( Yin) iar Stomacul organ Fu (Yang) si sunt in legatura cu aspectul Postnatal, care reprezinta ceea ce este dobandit dupa momentul nasterii, in complementariatate cu Prenatalul, care reprezinta ceea  ce este primit la nastere (bagajul genetic etc).

Aspectul Prenatalul este guvernat de catre elementul Apa, organele asociate fiind Rinichi si Vezica Urinara.

Din acest punct de vedere Splina si Stomacul sunt in relatie Yang – Yin (postanatal-prenatal) cu Rinichii si Vezica Urinara.

Meridianele Stomac si Splina sunt doua dintre meridianele cu cea mai mare cantitate de energie.

Impreuna acest doua meridiane sunt responsabile de asimilarea energiei Qi-ului (esentei vitale) din alimente, prin digestie si absorbtie.

Ele sunt responsabile de buna dezvoltare a intregului corpul. Daca energia curge dizarmonios prin aceste doua meridiane, pot aparea probleme ce tin de structura corpului: un corp prea gras sau prea slab.

Medicina Traditionala Chineza recomanda ca pentru a avea un corp armonios, puternic, trebuie sa acordam o mare atentie starii de sanatate a Stomacului, Splinei si Pancreasului, inclusiv prin exercitii care sa stimuleze buna functionare a acestora.

Intr-un alt plan, energia asociata elementului Pamant (Splina si Stomac) este in legatura cu bunastarea, stabilitatea, asezarea.

Exercitiile din aceasta secventa cuprind si metode de automasaj care pot fi folosite oricand, chiar si dupa masa, in scopul de a asigura o buna digestie si asimilare a alimenteleor.

Pentru ca in perioada sarbatorilor de iarna este mai usor a se face excese culinare, recomandam aceaa secventa pentru a pastra o stare de sanatate buna chiar si in astfel de cazuri.

Se va studia:

  • Secventa pentru sanatatea splinei, stomacului si pancreasului
  • Elemente teoretice de Medicina Traditionala Chineza
  • Secventa celor 13 intinderi
  • Cele 5 minute pentru longevitate

MODUL PROGRAM PRET
Secventa pentru sanatatea splinei, stomacului

si pancreasului

Piata Unirii

miercuri, 11:00 – 12:00

10 ian – 7 mart 2018

8 sedinte

*grupa completata

240 lei

 

Secventa pentru sanatatea splinei, stomacului

si pancreasului

Piata Unirii

joi, 11:00 – 12:00

11 ian – 1 mart 2018

8 sedinte

*grupa completata

240 lei
Secventa pentru sanatatea splinei, stomacului

si pancreasului

Timpuri Noi

miercuri, 18:30 – 19:30

10 ian – 7 mart 2018

8 sedinte

240 lei

 *participarea presupune inscrierea telefonica  sau prin e-mail si achitarea modulului in avans

Locatie:

  • Sala Timpuri Noi: Str. Verzisori, nr. 17, et. 1, interfon Artasia (Bucuresti)
  • Sala Piata Unirii – Aleea Negru Voda, nr. 4, bl. C3A, sc. 3, et 2, ap. 41, interfon Artasia Bucuresti

Inscrieri:

  • tel. 0720 722 153
  • academy@artasia.ro