Tipologiile Feminine Fundamentale

Tipologiile Feminine Fundamentale

In vechile texte asiatice de cultivare feminina se vorbeste despre existenta a trei tipologii feminine, denumite in mod simbolic: Fata Pretioasa, Fata Imaculata si Fata Misterioasa.

Cunoasterea acestor tipologii ne ajuta sa ne intelegem pe noi insene ca femei, sa ne acceptam asa cum suntem si sa ne exprimam cu naturalete in orice situatie. In acelasi timp, putem orienta relatiile noastre, mai ales relatia cu barbatul  catre armonie.

Nu exista tipologie pura si nu exista o tipologie superioara alteia. Din punct de vedere spiritual sunt egale si corespund unor idealuri catre care femeia aspira.

Orice femeie, de oriunde, este un amestec de caracteristici din cele trei tipologii, insa are o dominanta, care arata modul specific prin care ea poate sa se inteleaga pe sine insasi.

In interior poate sa isi trezeasca orice calitate specifica unei alte tipologii, dar modul de exprimare ar trebui sa fie conform idealului pe care il are in viata.

  • Fata Pretioasa (Yu Nu, in limba chineza) – este caracterizata de constitutie fizica fragila, aspect exterior delicat, eleganta, gratioasa, puritate interioara, tendinta catre elevare si rafinament.
  • Fata Imaculata (Su Nu, in limba chineza) – are ca si trasaturi definitorii: actiunea, anduranta, maternitatea, voluptatea, senzualitatea corporala, seductia, constitutie fizica foarte feminina.
  • Fata Misterioasa (Xuan Nu, in limba chineza) are ca si trasaturi definitorii: instinctualitatea, forta sexuala, devotamentulul, spiritul de luptator, vitalitatea, constitutia fizica atletica.

Poti afla mai multe despre cele trei tipologii feminine, despre modul cum iti poti descoperii tipologia dominanta si cum poti asimila caracteristici ale celorlate doua tipologii in cadrul cursurilor de autocunoastere feminina.