Autocunoastere Feminina – Tipologii

Autocunoastere Feminina – Tipologii

In vechile texte asiatice de cultivare feminina se vorbeste despre existenta a trei tipologii feminine, denumite in mod simbolic: Fata Pretioasa, Fata Imaculata si Fata Misterioasa. 

Este vorba despre trei tendinte al e manifestarii si exprimarii feminine, in esenta trei modalitati de autocunoastere care corespund anumitor trasaturi specifice, fizice si psiho-emotionale.

Nu exista tipologie pura si nu exista o tipologie superioara alteia. Din punct de vedere spiritual sunt egale si corespund unor idealuri la care femeia aspira. Sau mai corect spus, corespund drumului catre acel ideal.

Orice femeie, de oriunde, este un amestec de caracteristici din cele trei tipologii, insa are o dominanta, care arata modul specific prin care ea poate sa se inteleaga pe sine insasi.

In interior poate sa isi trezeasca orice calitate specifica unei alte tipologii, dar modul de exprimare ar trebui sa fie conform idealului pe care il are in viata.

Pentru a ne implini idealurile vietii este necesar sa ne cunoastem cat mai bine. De aceea practica Taiyin nu poate incepe cu adevarat fara sa ne cunoastem tipologia dominanta ca linie de start in fata propriului drum evolutiv.

  • Fata Pretioasa (Yu Nu, in limba chineza) – este caracterizata de constitutie fizica fragila, aspect exterior delicat, eleganta, gratioasa, puritate interioara, tendinta catre elevare si rafinament.
  • Fata Imaculata (Su Nu, in limba chineza) – are ca si trasaturi definitorii: actiunea, anduranta, maternitatea, voluptatea, senzualitatea corporala, seductia, constitutie fizica foarte feminina.
  • Fata Misterioasa (Xuan Nu, in limba chineza) are ca si trasaturi definitorii: instinctualitatea, forta sexuala, devotamentulul, spiritul de luptator, vitalitatea, constitutia fizica atletica.