Sanatatea si transformarea feminina au ca punct de plecare aspectul Yin, insa nu ar fi posibile fara prezenta si modelarea celor doua ingrediente de baza: Yin si Yang. Pentru initierea procesului de alchimie echilibrul Yin-Yang este absolut necesar.Traditiile, textele clasice si metodele practice vorbesc despre foc si apa ca fiind principalele ingrediente ale unei transformari, cele care constituie asa-numitul “vas alchimic”. In corpul uman inima si rinichii corespund acestor doua elemente.

Exersarea inimii “coboara focul” si calmeaza emotiile (echilibru emotional), iar exersarea rinichilor “ridica apa” si activeaza seva vietii (echilibru vital). In felul acesta se creeaza vasul alchimic, adica uniunea aparent imposibila a celor doua elemente apa si focul, simbolul armoniei perfecte.

Astfel in cadrul acestui modul, vom invata exercitii practice pentru inima si rinichi pe de o parte, iar pe de alta parte vom invata cum sa le integram in viata noastra in functie de specificul activitatilor zilnice.