Un corp fizic sanatos trebuie sa exprime suplete, sa aiba o tinuta corecta, un anumit grad de mobilitate si putere. Pentru toate acestea un element cheie este o buna sanatate a Articulatiilor, Tendoanelor, Oaselor si Muschilor.

Odata cu varsta oasele se taseaza si omul scade in inaltime, totodata tendoanele si articulatiile se rigidizeaza, iar muschii isi pierd din masa si vitalitate. Sunt semnele evidente ale declinului starii de sanatate si tinerete.

Un vechi proverb chinez spune: “Daca iti lungesti tendoanele cu 1 cm este echivalent cu a-ti adauga 10 ani la durata vietii”

Conform Medicinii Traditionale Chineze, energia splinei hraneste muschii; ficatul controleaza tendoanele; oasele sunt in legatura cu energia rinichilor. In secventa pe care v-o propunem in acest modul, sunt exersate atat aspectele externe (ce tin de corpul fizic: mushii, oasele, tendoanele si articulatile) prin miscari specifice de rotire, intindere, presare, torsiune, lovire, dar si aspectele ce tin de structura energetica (meridiane, zone si puncte energetice din MTC). Astfel se actioneaza si asupra organelor interne (in sensul imbunatatiri functionarii acestora pentru a sustine sanatatea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschilor).

Din continut:

  • Secventa pentru sanatatea articulatiilor, tendoanelor, oaselor si muschilor
  • Elemente teoretice de Medicina Traditionala Chineza
  • Secventa celor 13 intinderi
  • Cele 5 minute pentru longevitate