In vechile texte asiatice de cultivare feminina Reîntoarcerea presupune pentru femeia matură traversarea a trei mari perioade de evoluţie în legătură cu vârstele şi tipologiile feminine. Aceste trei mari perioade sunt denumite in mod simbolic: Naturaletea, Inflorirea si Intelepciunea.

  • cresterea , copilaria sau naturaletea (pana in jurul varstei de 10 ani)
  • tineretea, expansiunea hormonala sau inflorirea (intre 10 si 24 de ani)
  • maturitatea sau intelepciunea (incepand cu 25 ani)

Chiar daca sunt in legatura cu anumite perioade de varsta, femeia a carei dorinta de autocunoastere este reala le va parcurge pe toate trei, indiferent de varsta si experienta pe care le are in momentul in care incepe practica.

Astfel, Reintoarcerea se refera la regasirea in interior a spontaneitatii si puritatii specifice copilariei, a tineretii si pasiunii specifice perioadei de inflorire, precum si la trezirea intuitiei, rafinamentului,  descoperirea adevaratei feminitati,  dobandirea intelepciunii, specifice maturitatii.

Pentru a realiza acest lucru primul pas il reprezinta descoperirea  propriului model interior, ceea ce presupune:

  • cunoasterea si implinirea propriei tipologii
  • cunoasterea si implinirea propriului arhetip
  • exprimarea prin propria personalitate

Asadar femeia matură este bine să-şi regăsescă în interior resursele aparent pierdute şi să-şi refacă prin modelare specifică forţa necesară pentru a-şi continua evoluţia.

Reintoarcerea reprezinta etapa cea mai avansata a practicii feminine si presupune un cadru adecvat care insemna in primul rand… Liniste!